Тъй като се налага да сменявам турбината и реших да попитам.Някой пробвал ли е това:http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=72941 ? Може ли да ми свърши работа или трябва цялото тяло да взимам?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Някой пробвал ли е ....
Collapse
X
-
И аз май ще съм пътник в това отношение....
Интересно ....много хора говорят за ремонтни комплекти,но никой още не е слагал.....имало някви китайчета за 200лв. комплекта....перки-мерки,но без ос....то си няма смисъл.
Това от линка ми се струва по-надеждно.....жалко,че само за 136.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеИ аз май ще съм пътник в това отношение....
Интересно ....много хора говорят за ремонтни комплекти,но никой още не е слагал.....имало някви китайчета за 200лв. комплекта....перки-мерки,но без ос....то си няма смисъл.
Това от линка ми се струва по-надеждно.....жалко,че само за 136.Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеИ аз май ще съм пътник в това отношение....
Това от линка ми се струва по-надеждно.....жалко,че само за 136.
Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщениеСпор няма,дизелът понавървява повече,но по някое време,някой трябва да плати сметката.
Comment
-
Днес ми обадиха каква е хавата с тия ремонтни комплекти......продават целия възел-тялото събрано с перките,ос ....бе всичко,без охлювите,цялата вътрешна част...350лв.
По-интересното беше,че човека ми каза,че първо са били китайски,но вече не са.......тва ме учуди много.
Били идвали и ги купували и после ги продавали за рециклирани.......на това вече по-може да се вярва.
На кой да вярваш.....всичко е
Днес човек си купува 2 комплекта шарнири MOOG за предните носачи на форд...отваряме и вътре в единия комплект два болта М8...а в другия три болта,два М10 и тоя големия ,за самия шарнир.......кво да приказвам повече.....156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщениеАз като свалих моята и лопатките бяха перфектни , но имаше луфт.Занесох я в един турбо сервиз и ми казаха , че комплектите са удачни стига да не са китайски.При мен се оказа и крива геометрия и утре като я сглобя ще видя как е след рециглажа.Също така ми казаха да си сменя клапана на ГНП-то.
НО при теб щом геометрията е крива и особено ако заяжда, може и да не е много добре!!!
В нашия случай имахме няколко счупени турбини и на едната геометрията беше много запазена, другите бяха много зле.....
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеДнес ми обадиха каква е хавата с тия ремонтни комплекти......продават целия възел-тялото събрано с перките,ос ....бе всичко,без охлювите,цялата вътрешна част...350лв.
По-интересното беше,че човека ми каза,че първо са били китайски,но вече не са.......тва ме учуди много.
Били идвали и ги купували и после ги продавали за рециклирани.......на това вече по-може да се вярва.
На кой да вярваш.....всичко е
Днес човек си купува 2 комплекта шарнири MOOG за предните носачи на форд...отваряме и вътре в единия комплект два болта М8...а в другия три болта,два М10 и тоя големия ,за самия шарнир.......кво да приказвам повече.....
Първата снимка е на кривата геометрия.
Другите 2 са на запазената.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеТвоята турбина е различна от на 136к.с. Ако става въпрос за този ремонтен комплект от обявата във форума, НЕ е за твойта кола!156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеНе ,не става дума за обявата от форума.....говорих с човек който ги продава ...тук в Монтана.....каза,че имат всякакви турбини.Но ме отказаха бързо от този вариант.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
Comment